Tulumaksuvaba miinimumi tõstmine peaks selguma lähikuudel

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits / Postimees

Kõik riigikogu erakonnad on ühte meelt, et tulumaksuvaba miinimum peaks lähiajal tõusma, arvamused lähevad aga lahku selles, kui palju ja mis saab katteallikaks.

Kuigi koalitsioonilepe näeb ette tulumaksu langetamise 1 protsendi võrra 2015. aastast, leiavad opositsioonierakonnad, et sellest tuleks tulumaksuvaba miinimumi tõstmise nimel loobuda, vahendas ERRi uudisteportaal «Aktuaalset kaamerat».

Koalitsioonierakonnad on põhimõtteliselt jõudnud konsensusele selles osas, et tulumaksuvaba miinimumi peab tõstma, kuid mil määral, selles osas on erakonnad erimeelt.

«Miinimumpalk võiks küll olla see, mille poole me võiksime pürgida, IRL on isegi välja öelnud, et kuni 500 euroni võiks tegelikult olla tulumaksuvaba miinimum,» rääkis riigikogu rahanduskomisjoni esimees Sven Sester (IRL).

Reformierakondlasest komisjoni liikme Aivar Sõerdi hinnangul ei ole sellise sammuga tõstmine väga realistlik, küll aga on vajadus tulumaksuvaba miinimumi tõsta ning Sõerdi sõnul võiks see olla ka üks samm nende meetmete hulgas, mis langetaksid palgamaksude koormust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles