Teletorni juures toimub näidislahing

, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna Teletorni õuealal toimub teisipäeval, 20. augustil Eesti Iseseisvuse taastamise 22. aastapäeva meenutamiseks  koostöös Eesti kaitse- ja päästejõududega korraldatud perepäev. Teletorni õuel saab näha erinevate kollektiivide esinemisi, kaitse- ja päästetehnikat, toimuvad töötoad. Sissepääs õuealale on tasuta.

Kaitseliit korraldab sealsamas alates kella 13.30st näidislahingu, kus meenutatakse teletorni juures toimunud pöördelisi sündmusi. 1991. aasta augustis tegid Nõukogude dessanväelased katse torni hõivata. Tänu teletorni kaitsma asunud rahvamassile ja neljale sidekeskust valvanud mehe vaprusele õnnestus raadiolevi ja side välismaailmaga säilitada.

Airsoft (softair) on taktikaline sõjamäng, mis imiteerib ehtsaid lahingusituatsioone, üldjuhul sõduri või rühma vaatenurgast.Airsoftis kasutatakse tõeliste tulirelvade koopiaid, mis tulistavad suruõhuga või elektrilise mootoriga 6 mm läbimõõduga plastikkuule. Kuulid kaaluvad tavaliselt 0,2 – 0,3g. Kuigi Airsofti mängitakse põhiliselt hobina, kasutatakse seda siiski ka paljude riikide politseiüksuste ja kaitsevägede taktikaliseks väljaõppeks.

Perepäeva kava näed siit

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles