Energiafirma teatas seni tõsiseimast lekkest Fukushima tuumajaamas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuumajaama veemahutite juurest on leitud kõrge radioaktiivsusega - umbes sada millisiivertit tunnis - veeloike.
Tuumajaama veemahutite juurest on leitud kõrge radioaktiivsusega - umbes sada millisiivertit tunnis - veeloike. Foto: SCANPIX

Jaapani Fukushima tuumajaamast on lekkinud umbes 300 tonni radioaktiivset vett, mis on suurim kogus alates kriisi puhkemisest, teatas jaama operaatorfirma TEPCO teisipäeval.

TEPCO tunnistas, et lekke allikat ei ole veel kindlaks tehtud. Tuumajaama veemahutite juurest on leitud kõrge radioaktiivsusega - umbes sada millisiivertit tunnis - veeloike.

«See tähendab tunnis niisama suurt kiiritustaset, mis on tuumajaama töötajale lubatud viie aasta jooksul,» ütles TEPCO esindaja pressikonverentsil. Kompanii teatel on kindlaks tehtud lekkiv veemahuti, kuid mitte täpset lekkekohta.

Jaapani tuumaagentuuri ametniku sõnul on TEPCO-le antud korraldus radioaktiivse vee allikas üles leida ja lekkekoht pitseerida. «Samuti tuleb koorida saastatud pinnas, et vältida toksilise vee edasist levikut, ning tugevdada ümbruskonna seiret,» lisas ametnik, kelle sõnul väljaspool jaama ei ole radiatsiooni tase märgatavalt muutunud.

Ülivõimas maavärin ja selle põhjustatud tohutu hiidlaine põhjustasid 2011. aasta märtsis Fukushima reaktorite sulamise ning sundisid evakueerima kümneid tuhandeid inimesi. Tegemist oli rängima tuumaõnnetusega pärast 1986. aasta Tšernobõli katastroofi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles