Ida-Virumaal põles maha heinaküün

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Eile õhtul süttis Ida-Virumaal Kohtla vallas Amula külas heinaküün, kustutustöid jätkatakse hommikul.

Häirekeskusele teatati põlevast heinaküünist eile õhtul kell 21.44. Sündmuskohale sõitsid päästjad Jõhvi, Kohtla-Järve, Kiviõli, Sillamäe, Narva ja Iisaku päästekomandodest, vabatahtlikud päästjad Purtse komandost, operatiivkorrapidaja ja meedikud.

Päästjate saabudes oli kuue meetri kõrgune hoone mõõtmetega 30x20 m, mis oli heinu maast laeni täis ladustatud, tulekahjus hävinud, aga küünis olnud heinad põlesid lahtise leegiga. Süttimisohus olid heinaküüni kõrvale ladustatud põhurullid.

Karjalaut loomadega asus põlevast küünist 70 meetrit eemal ning ohus ei olnud.

Kustutustööd tegi keeruliseks veevõtukoha puudumine tulekahju koha ligiduses, päästeautodel tuli sõita kustutusvee järele 5 km kaugusele Kohtla-Järve linna Järveküla teele Prestone kaubanduskeskuse juurde.

Kustutustööde ajal purunes Purtse vabatahtlike päästjate kasutuses oleva päästeauto pump, mistõttu olid nad kella 23.45 ajal sunnitud sündmuskohalt lahkuma.

Päästjad panid tule levikule piiri kella 00.05ks. Kuna põlenud heinaküüni metallist katusekonstruktsioonid on varisemisohtlikud, siis põleva heinahunniku kustutustöid jätkatakse pärast seda, kui sündmuskohale saabub rasketehnika, mis katusekonstruktsioonide ohu likvideerib.

Arvatavasti saadakse tulekustutustöid jätkata hommikul. Seniks jäid sündmuskohale päästjad Kohtla-Järve päästekomandost tulekahju kontrolli all hoidma. Vajadusel vahetavad neid välja päästjad Jõhvi päästekomandost.

Inimesed tulekahjus vigastada ei saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles