Sotsiaalmeedias moodustatakse Balti ketti

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
23. augustil 1989 Balti ketis seisnud lätlased Riia lähedal
23. augustil 1989 Balti ketis seisnud lätlased Riia lähedal Foto: SCANPIX

Balti keti aastapäeva eelõhtul on lätlastel, leedulastel ja eestlastel võimalik veel kord inimkett moodustada, seekord sotsiaalmeedias.

Veebileht thebalticway.eu soovib nimetatud ajaloolise sündmuse taaselustamisega vabaduse ja ühiste sihtide idee jällegi kilbile tosta.

Sotsiaalmeedia kampaania sihiks on 1989. aasta suveemotsioonide taasäratamine, pakkumaks noorele põlvkonnale võimalust osaleda tähtsas Balti riikide ajaloo sündmuses, et sel viisil tänada 24 aasta eest Balti ketis käsikäes seisnud isasid-emasid, vanaisasid-vanaemasid, õdesid-vendi.

Balti keti ideed kalliks pidavad lätlased, leedulased, eestlased ja teised maailma elanikud võivad sotsiaalmeedia vahendusel end virtuaalkaardil Tallinna-Vilniuse teel virtuaalsesse Balti ketti märkida.

600 kilomeetri pikkuse Balti ketiga on võimalik liituda sotsiaalvõrgustike kontode abil. Virtuaalne Balti kett lõppeb reede öösel.

Balti kett, kolme riigi ühistele vabaduspüüdlustele suunatud inimkett, oli ainulaadne rahumeelne meeleavaldus, mis toimus 23. augustil 1989. Rohkem kui miljon inimest seisid käsikäes üle 600-kilomeetrises inimketis, mis läbis kolme Balti riiki ning sümboliseeris Eesti, Läti ja Leedu vabaduspüüdlusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles