Vahipataljoni uus ülem on major Toomas Väli

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Väli.
Toomas Väli. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Täna Tallinnas Vahipataljonis korraldatud pidulikul rivistusel võttis major Toomas Väli seniselt ülemalt major Rasmus Lippurilt üle Vahipataljoni ülema ametikoha.

Pidulikul rivistusel viibis kohal kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras, kes oli aastatel 1998 – 2000 Vahipataljoni ülem. Rivistuse võttis vastu Põhja kaitseringkonna ülem kolonel Albert Helme.

«Vahipataljonil on kaks suurt ülesannet pataljoni aukompanii on riigi visiitkaart, kes kohtub esimesena Eestisse saabuvate kõrgete väliskülalistega, samuti on Vahipataljoni ülesandeks õpetada välja sõjaaja üksusi. Nende kaalukate ülesannete täitmiseks on olulised tugev meeskond ja toetumine kaitseväe põhiväärtustele aususele, ustavusele, distsipliinile ja õppimisele,» ütles major Väli.–

«Vahipataljoni sõdurid on tõestanud iga-aastasel suurõppusel Kevadtorm, et pataljonis antav väljaõpe on heal tasemel. Keegi ei kujuta ette suuri õppusi ilma Vahipataljonis ette valmistatud sõjaväepolitsei üksusteta, ükski riigile oluline inimene ei tule ega lahku Eestist ilma presidendi kaardiväe sõdurite auavaldusteta,» kinnitas lahkuv Vahipataljoni ülem major Rasmus Lippur.

Major Toomas Väli läbis ajateenistuse 1992-1993 Kuperjanovi pataljonis, lõpetas 1995 aastal Soome Maakaitsekõrgkooli Kadetikooli, 2001.aastal sama kooli sõjaaja pataljoniülema kursuse nr 10 ja 2003. aastal aastal vanemstaabiohvitserikursused.

Major Väli on teeninud Üksik-Raadiotehnilises Õhukaitsepataljonis, kaitseliidus ja kaitseväe peastaabis.

Vahipataljon on spetsialiseerunud eelkõige linnalahingu ja sõjaväepolitsei üksuste välja õpetamisele. Samuti täidab Vahipataljon kaitseväelisi esindusfunktsioone, valvab presidendi kantselei hoonet ja paneb välja aukompanii riiklikeks ja kaitseväelisteks tseremooniateks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles