Ratas: Oluline on paika panna riigi ja omavalitsuste ülesanded

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu aseesimees Jüri Ratas.
Riigikogu aseesimees Jüri Ratas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Keskerakondlase ja riigikogu aseesimehe Jüri Ratase sõnul on haldusreformi puhul sisuline küsimus see, missuguseid teenuseid ja mis tasemel suudavad omavalitsused inimestele pakkuda. «Kas see on läbi tõmbekeskuste või mitte, see on rohkem vormiline küsimus,» ütles ta.

Oluline on Ratase sõnul see, kas riik näeb ja soovib omavalitsustele olla partner või mitte. Kindlasti algab see ühistranspordi kättesaadavuse küsimusest kuni perearstide olemasoluni välja, ütles ta. Ta lisas, et omavalitsusreform peaks algama eelkõige sellest, et mis on täpsemalt riigi ja mis omavalitsuste ülesanded.

Ratase sõnul on omavalitsusreformi Eestis kindlasti vaja ning probleemid igapäevaste teenuste kättesaadavuse osas ei puuduta ainult äärealasid. «Linnades on tegelikult samad probleemid. Esmane arstiabi kättesaadavus Valga linnas pole sugugi omavalitsuslik ülesanne, kuid omavalitsused siiski pingutavad selle nimel väga palju,» ütles ta.

Ratase sõnul pole üldse oluline palju on ühes maakonnas tõmbekeskuseid vaid küsimus on selles, kas riik annab omavalitsustele rohkem õigusi või mitte. «Ma arvan, et sellepärast kõik need omavalitsusreformid liiva jooksevadki, et hakatakse arvutama, missugune on parem number kui 226,» lisas ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles