SDE: Tõmbekeskustel põhinev reform on mõtlematu

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalvi Kõva
Kalvi Kõva Foto: Postimees/Scanpix

Riigikogu Sotsiaaldemokraatliku erakonna fraktsiooni liikme Kalvi Kõva sõnul on tõmbekeskustel põhinev haldusreform küsitav ja mõtlematu tegevus, mida peaks paari aasta pärast jälle muutma hakkama.

 

«Tänasel päeval on väga palju asju, mis puudutavad eelkõige ettevõtluse arendamist ja töökohtade loomist. Kui maakonda tehakse kolm valda, siis tekib küsimus, kes maakonnapõhise ettevõtluse parandamisega tegelema hakkab,» ütles Kõva.

Kõva sõnul pooldab SDE rohkem 2-tasandilist omavalitsust, mis jagaks ülesanded maakonnapõhiselt ja valdadele peaksid jääma seega väiksemad funktsioonid, mis puudutavad näiteks sotsiaalhoolekannet ja alusharidust.

«Minu jaoks on tõmbekeskustel põhinev reform natukene mõtlematu ja pikas perspektiivis ei vii see sinna, kuhu me kõik liikuda tahame. Eesmärk peaks olema, et omavalitsused saaksid tugevaks ja toimetaksid ettevõtluse maastikul,» sõnas Kõva.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles