Jents: Jõuga ei tohiks midagi liitma hakata

Kertu Kula
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reformierakonna liige Kalle Jents
Reformierakonna liige Kalle Jents Foto: Elmo Riig / Sakala

Reformierakondlasest riigikogu liikme Kalle Jentsi sõnul on tõmbekeskustel kindlasti oma positiivseid jooni, aga laiemas mõttes tuleb individuaalselt vaadata erinevaid piirkondi ja arvestada ka rahva soove ja harjumusi.

 

Jents leiab, et kuna osa omavalitsusi on tõepoolest väga väikesearvuliseks jäänud, siis võib tõmbekeskuste loomisega haldussuutlikus paraneda ning selles suunas toimuks positiivne areng. Tema sõnul ei tohiks aga unustada, et väikestes valdades on võim rahvale lähemal ja vallavanem teab peaagu iga inimest ja seega on rahvas rohkem kaasatud.

Iga maakonna puhul oleks vaja 3-5 tugevamad omavalitsust, kuid väga olulisel kohal on siiski omavalitsuste juhtide ja liitude soovidega arvestamine, ütles Jents. «Meie oleme arvamusel, et jõuga ei tohiks midagi liitma hakata, oluline on see, et volikogud saavad ise otsustada,» kinnitas ta.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles