Venemaa: Manningu karistus on põhjendamatult karm

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Wikileaksile dokumente lekitanud Bradley Manning täna kohtumajas.
Wikileaksile dokumente lekitanud Bradley Manning täna kohtumajas. Foto: SCANPIX

Venemaa taunis kolmapäeval USA sõjaväelasele Bradley Manningule riigisaladuste lekitamise eest määratud 35 aasta pikkust vanglakaristust kui «põhjendamatult karmi» ja süüdistas Ühendriike topeltstandardites.

Vene välisministeeriumi inimõigusesindaja väitis, et «kui USA huvid on kaalul, nagu Bradley Manningu puhul, langetab Ameerika kohtusüsteem põhjendamatult karme otsuseid ... ega hooli kübetki inimõigustest».

USA sõjaväekohus mõistis Wikileaksile sadu tuhandeid salastatud sõjalisi ja diplomaatilisi dokumente lekitanud Manningu kolmapäeval 35 aastaks vangi.

Venemaa puhul tuleb sagedamini ette olukordi, kus USA süüdistab teda inimõigusrikkumistes, sestap on ta varmas omakorda Ühendriikide käitumist taunima.

«Niisugune topeltstandardite demonstratsioon õõnestab taas kord Ühendriikide püüdeid esineda liidrina inimõiguste vallas,» ütles Vene välisministeeriumi inimõigussaadik Konstantin Dolgov uudisteagentuurile Interfax.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles