Moskva valimiskomisjon kaalub Navalnõi diskvalifitseerimist

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene opositsiooniliider ja Moskva linnapeakandidaat Aleksei Navalnõi.
Vene opositsiooniliider ja Moskva linnapeakandidaat Aleksei Navalnõi. Foto: SCANPIX


Moskva valimiskomisjon kaalub opositsioonijuhi Aleksei Navalnõi diskvalifitseerimist 8. septembri linnapeavalimistelt, teatas täna komisjoni esimees.


Valimiskomisjoni esimehe Valentin Gorbunovi sõnul kogunetakse peagi, et arutada Navalnõi kampaaniarikkumisi.

«Kui rikkumised ületavad seadusega kehtestatud normi, siis tõstatatakse küsimus kandidatuuri tühistamisest,» teatas Gorbunov allika kinnitusel. Rikkumiste asjaolusid ei täpsustatud.

Navalnõi leidis, et tema kandidatuuri eemaldamine tõusis päevakorrale, sest kardetakse, et tal võib valimistel liiga hästi minna.

«Oi! Moskva valimiskomisjon teatas just, et mind võidakse valimistelt kõrvaldada,» teatas Navalnõi oma Twitteri-kontol.

Möödunud kuul mõisteti ta küll väidetava korruptsioonijuhtumi tõttu viieks aastaks vangi, ent pärast süüdimõistva otsuse edasikaebamist teatasid võimud, et miski ei takista tal vabaduses olles Moskva linnapea koha püüdmist.

Mõni aeg tagasi esitatie Navalnõile süüdistus kampaaniareeglite rikkumises, sest ta olevat selleks kasutanud ka välismaalastelt saadud raha.

Putini-vastaste meeleavaldustega tähelepanu keskmesse tõusnud 37-aastane Navalnõi eitas süüdistusi ning kinnitas, et kampaania korraldamisel järgitakse täpselt Venemaa seadusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles