Pevkur: kohtute menetlusajad on vähenenud

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justiitsminister Hanno Pevkur
Justiitsminister Hanno Pevkur Foto: Toomas Huik / Postimees

Justiitsminister Hanno Pevkur külastas eile ja täna Viljandi, Valga, Võru ja Põlva kohtumaju ning tõdes, et üldiselt on kohtumajade, kohtunike ja kohtumenetluste kestvusega olukord päris hea.

«Esimese astme kohtute menetlusajad on kenasti vähenenud, tsiviilasjades 10 protsenti, kriminaalasjade üldmenetluses 9 ja haldusasjades 20 protsenti,» ütles justiitsminister Hanno Pevkur. «Küll usun, et seis läheb veelgi paremaks, kui hiljuti tööle asunud ja lähiajal tööle asuvad kohtunikud normaalse töörütmi saavutavad ning täiskoormusel alustavad Harju Maakohtus tööd kohtujuristid,» lisas minister Pevkur.

Peamiste töökoormust lisavate kriminaalasjadena toodi Lõuna-Eesti kohtumajades esile menetlusi, mis käsitlevad mootorsõiduki juhtimist joobeseisundis ja vargusi.

2013. esimese poolaasta kohtute menetlusaegade statistika näitab, et Tartu Halduskohtus on haldusasjade menetlusaeg vähenenud üle nelja protsendi. Kriminaalasjade üldmenetlustes on 2013. esimesel poolaastal Tartu Maakohtus menetlusajad vähenenud 18 protsenti. Tsiviilasjades on menetlusajad võrreldes eelmise aasta sama ajaga Tartu Maakohtus vähenenud üle kolme protsendi.

Teiste maakohtutega võrreldes on suurim menetlusaja lühenemine toimunud Harju Maakohtus, kus on menetlusajad võrreldes eelmise aasta sama perioodiga vähenenud kriminaalasjades üldmenetluses 26 ja tsiviilasjades 15 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles