Kas te usute horoskoope?

, veebireporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sensitiivivõimetega Tarmo Mänd oskab tõlgendada Villu Reiljani unenägusid.
Sensitiivivõimetega Tarmo Mänd oskab tõlgendada Villu Reiljani unenägusid. Foto: Pm
President Toomas Hendrik Ilves:

«Ma ei usu horoskoope, mis Eesti lehtede sabas ilmuvad. Tõsiseltvõetavad on Frankfurter Allgemeine ja Financial Timesi horoskoobid, need on tõesti süvenemisega tehtud. Kadriorus algab iga tööpäev niimoodi, et nõunikud loevad ette, mida välismaa horoskoobid tänaseks ennustavad ja siis ma teen need asjad lihtsalt ära!»



Proua Evelin Ilves:

«Kroonika horoskoop on justkui nagu minu elust. Mis puudutab puhastumist, vanade uste sulgemist, uute avanemist – siis usun sellesse väga ja olen selleks ülimalt valmis.»



Peapiiskop Andres Põder:

«Olen astroloogiast huvitunud vahelduva eduga. Kõige suurem huvi oli vast 13-14 aastaselt. Nüüd viimasel ajal väga horoskoope ei loe, kuid eelmisel aastal lasin omale sünnikaardi koostada. Päris huvitav oli ja läks täitsa täppi ka. Muide, huvitav on vaadata ka Hiina horoskoopi koos lääne horoskoobiga.»



Kinnipeetav Herman Simm:

«Kogu see sodiaagivärk on puhas meelelahutus, sest see on viis, kuidas inimesi hullutada.»



Peaminister Andrus Ansip:

«Ei usu. Samas on ühest tähtkujust inimestel siiski ühiseid jooni ja nende kohta on huvitav lugeda. Mõned horoskoobid on päris naljakad.»



Riigikogu liige Villu Reiljan:

«Pigem usun unenägudesse kui horoskoopidesse. Mõni unenägu näitab selgelt ära, mis sündmus ees ootab.»



Teaduste Akadeemia president Richard Villems:

«Mul isiklikult on hea klapp Amburite, Lõvide ja Šaakalitega, seevastu Kaalud ja Veevalajad tekitavad ainult peavalu ja tülinat, olen mainitud tähtkujudes sündinud isikute vastuvõtmise akadeemiasse kategooriliselt ära keelanud.»



Kahtlustatav Anders Tsahkna:

«Minu horoskoobid lähevad 99% ulatuses täppi ja just sellepärast ma usun horoskoope.»



Kahtlustatav Ivo Parbus:

«Üld­horoskoobid on sageli jamad, sest ei arvesta paljude asjaoludega, kes täpsemalt tahab, peab tellima individuaalse.»



Kaitseväe juhataja Ants Laaneots:

«Üldiselt ma ei usu horoskoopidesse. Aga selle aasta alguses loeti mulle sunniviisiliselt ette minu selle aasta horoskoop. Pidavat mingi vettpidav asi olema. Seal oli juttu sellest, et minul saab nüüd selline periood läbi, millal mul halvasti läks, et nüüd hakkab mul kõik paremuse poole minema. Ootan igatahes põnevusega.»



Tartu Ülikooli eetikakeskuse juhataja Margit Sutrop:

«Igal inimesel on oma kosmiline kood ja kui sa oma tähemärgi omadusi tead, võid paljusid asju enda jaoks paremini lahti seletada, halba ära hoida ja oma võimalusi paremini kasutada. Astroloogia on tõsine teadus ja mitte naljaasi.»



Helilooja Arvo Pärt:

«Tähtkujude iseloomustused tihti suuremal või vähemal määral peavad paika, nii palju kui mina olen näinud. Muidugi mitte 100%, aga mingid suunad ja teeotsad annavad nad kätte. Aga siis kui tuleviku ennustamiseks läheb, on küll põrgu lahti, minul näiteks pole kordagi veel nii läinud nagu horoskoop lubas.»



Tartu Ülikooli rektor Alar Karis:

«Loen Igor Mangi horoskoopi ja see paneb alati täppi.»



Saatejuht Aarne Rannamäe:

«Ega ma ka enne ei uskunud, kui sea-aastal sündinud Ambur Palestiina omavalitsuses juhtivale kohale tõusis. Muidugi ei näita ainult tähtkuju midagi, aasta mõjutab ikka väga palju.»



Saatejuht Maire Aunaste:

«Mina usun, et on olemas teatav liik inimesi, keda kogu aeg kõiksugu müstilised asjad kimbutavad, nad usuvad horoskoope, tavaliselt on neil olemas nii ufo kui ka vaimu kogemus, kindlasti ka jumala kogemus jne. Ise arvan, et need on kiiksuga inimesed, kellel on hea fantaasia, kes siiralt usuvad kõiksugu jampsi ning seega on nad ka täiesti kindlad, et see kõik on olemas ning nendega juhtunud.»



ERR eetikanõunik Tarmu Tammerk:

«Mina usun horoskoope, mul on olemas ka ufo-kogemus. Ufod viisid mu ükskord kosmosesse ja näitasid, kuidas sünnib valgus, eraldub soojus, tekib energia ning kaovad materiaalsed väärtused.»


Kultuuriminister Laine Jänes: «Usk horoskoopi, auratransformatsiooni ja armastusse esimesest silmapilgust on kolm vaala, millel püsib minu maailmapilt.»


Kaitseminister Jaak Aaviksoo: «Usun siin ilmas ainult ilmateadet, kusjuures www.gismeteo.ru paneb täpsemalt kui EMHI.»



Ettevõtja Rein Kilk:

«Õhtul loen ja siis vaatan, mis ma kõik päeva jooksul valesti olen teind, à la seal on kirjas «täna sa ei tohiks rahaasjadega tegeleda» ja mina olen just midagi müünd või ostnud ja hullema tünga saand... See oli näide tänasest päevast.»



Ilmateadustaja Peep Taimla:

«Astroloogia on jama ja horoskoobid sakivad. Vaat meteoroloogia, see on täppisteadus…»



Staarblogija Ilmar Raag:

«Arenenud maailmas on astroloogiat kui teadust ammu hinnatud. Ja kui me oma piiratuses kõike universumis toimuvat ei mõista, ei tähenda see veel nende nähtuste olematust! Ära loe, kui ei usu! Ära materda maha! Ole sallivam!»



Eestlase spirituaalsus


Keskturu-uuringute ASi värske küsitluse kohaselt usub horoskoope 89% eestlastest.



Horoskoopidele järgnevad pingereas nõiad (usub 82% eestlastest), selgeltnägijad (80%), imeravitsejad ja pendlimehed (võrdselt 79 protsendiga) ning «Reporteri» ilmaennustus ja Jumal (võrdselt 72%).



Kõige vähem usuvad eestlased peaministrit (22%), valitsust (18%), Euroopa Liitu (11%) ja riigikogu (8%).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles