ERJK ei näe põhjust Savisaare 173 000-eurost honorari uurida

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Peeter Langovits / Postimees

Erakondade rahastamise järelevalve komisjon (ERJK) ei näe komisjoni esimehe Ardo Ojasalu sõnul põhjust uurida Keskerakonna esimehe Edgar Savisaare 173 000-eurost raamatuhonorari ja selle seost kustutatud laenudega  Liechtensteini ärimehelt Peter Kaiserilt.

ERJK-l ei ole seni teada ühtegi asjaolu, et saaks kahtlustada, et antud juhtumi puhul on tegemist erakonnaseaduse rikkumisega, ütles Ojasalu BNSile. «Ei ole teada, et raha oleks kasutatud erakonna või valimiskampaania finantseerimiseks.  Seetõttu ei ole tegemist teemaga, mida ERJK saaks menetleda – see väljub meie komisjoni pädevusest,» ütles Ojasalu.

Kui kellelgi on teavet või põhjendatud kahtlus, et rikutud on erakonnaseadust, siis palus Ojasalu see teave komisjonile edastada ning selle põhjal teeb komisjon otsuse asja menetlemise osas.

Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) esimees ja kaitseminister Urmas Reinsalu ütles augusti alguses, et riigikogu peaks sügisesel istungijärgul arutama ning kaaluma Savisaare Šveitsi rahastamisskeemide uurimiseks riigikogu uurimiskomisjoni moodustamist.

Varasemalt on ka riigikogu korruptsioonivastast erikomisjoni juhtiv sotsiaaldemokraat Andres Anvelt öelnud, et komisjon arutab septembri algul, kas asuda ise kontrollima laenu kustutamisega avalikkuse huviorbiiti sattunud  Savisaare majandushuvide deklaratsiooni.

Keskerakonna esimehe Savisaare võla- ja honorariskandaal  sai alguse juulis, mil Savisaarele 174 000 euro laenu andnud Liechtensteini ärimees Peter Kaiser loobus selle tagasi nõudmisest, mida Savisaare advokaat Oliver Nääs selgitas sellega, et linnapea tasus laenu raamatute kirjutamisest saadud tulust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles