Iisrael vastas raketirünnakule pommitamisega

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PFLP-GC võitlejad pärast Iisraeli õhurünnakut
PFLP-GC võitlejad pärast Iisraeli õhurünnakut Foto: AP

Iisraeli õhuvägi pommitas sihtmärki Beirutist lõunas, vastates eilsele rünnakule, mis samast piirkonnast pärines.

Sõjaväe allikas kinnitas, et «terroripaik», mida täna hommikul pommitati, asus Beiruti ja Şaydā vahel Naameh’s, vahendas Al Jazeera.

Eile tulistati Lõuna-Liibanonist Iisraeli suunas neli raketti, millest ühe hävitas raketitõrjesüsteem ning kolm Iisraeli piiridesse ei jõudnudki. Iisraeli sõjaväe vasturünnak oli küll suunatud Palestiina Vabastamise Rahvarinde Keskväejuhatuse (PFLP-GC) aladele, ent grupeering ise pole vastutust võtnud.

«Iisrael ei tolereeri terroristlikku agressiooni Liibanoni territooriumilt,» kinnitas sõjaväe esindaja kolonelleitnant Peter Lerner avalduses. Varem toonitas peaminister Benjamin Netanyahu: «Ükskõik, kes meid rünnata kavatseb, peab teadma, et me teeme neile haiget.»

Eilsed raketid tulistati Rashidiyah’ palestiinlaste põgenikelaagrist Şūri lähedalt. Iisraellaste sõnul ei saanud keegi rünnakus vigastada ning kahjustused olid väikesed.

Iisrael ja Liibanon on ametlikult endiselt sõjas – 2006. aastal tungis Iisrael Liibanoni, et võidelda Hezbollah’ grupeeringuga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles