Eesti Post andis välja purjetamise MM-i postmargi

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Posti margikunstnik Indrek Ilves andis postmargi üle EOK peasekretärile Siim Suklesele ja Finni MM-i peakorraldajale Ants Väinsalule. 
Eesti Finni koondis Martti Kinkar, Deniss Karpak ja Lauri Väinsalu Finni margiga.
Eesti Posti margikunstnik Indrek Ilves andis postmargi üle EOK peasekretärile Siim Suklesele ja Finni MM-i peakorraldajale Ants Väinsalule. Eesti Finni koondis Martti Kinkar, Deniss Karpak ja Lauri Väinsalu Finni margiga. Foto: Sander Maasing

Eesti Post andis purjetamise Finn klassi meistrivõistluste puhul reedel välja postmargi, esimese päeva ümbriku ning kasutusel oli esimese päeva tempel.

Väljaande kujunduse autor on Eesti Posti margikunstnik Indrek Ilves. Postmargi võtsid Eesti Posti margikunstnikult Ilveselt pidulikult vastu Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles ja Finni MM-i peakorraldaja Ants Väinsalu.  

Eesti Olümpiakomitee peasekretär Siim Sukles märkis, et olümpiaalal maailmameistrivõistluste korraldamine Tallinnas on erakordne sündmus kogu meie spordile. «Sellega on rahvusvaheline alaliit tunnustanud meie purjetajate sportlikke edusamme ja eelnevate võistluste ladusat korraldust. On heameel, et olümpiaregati toimumiskohas on jälle tunda olümpiatuulte võimsat hoogu ja emotsiooni,» ütles Sukles.

MM-i postmark on kujundatud peamiselt sinistes, valgetes ja mustas värvitoonides ning sellel on esiplaanil kujutatud kolme Eesti lipu all seilavat Finni purjekat. Margi nominaal on 1.10 eurot ning sellega saab kirju saata üle maailma. Margi trükiarv on 50 000, trükikojaks Vaba Maa.

 Purjetamise maailmameistrivõistlused Finn klassis toimuvad Tallinnas Pirital 23.-31. augustil. Võistlema asuvad 97 sportlast 30 riigist, sealhulgas kõik maailma edetabeli 25 esimest sportlast. Tegu on läbi aegade neljanda korraga, kui Eestis peetakse olümpiaala maailmameistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles