Voltri: õpilaste teadmised hakkavad rohkem kõikuma

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti haridustöötajate liidu esimees ja füüsikaõpetaja Reemo Voltri.
Eesti haridustöötajate liidu esimees ja füüsikaõpetaja Reemo Voltri. Foto: Sille Annuk

Haridustöötajate liidu esimees Reemo Voltri sõnas, et ainekava mahtude vähendamine toob kaasa õpilaste teadmiste kõikumise erinevate ainete lõikes, kuid see ei pruugi olla halb.

Haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo tegi Õpetajate Lehes ettepaneku kahandada koolis kõigi ainekavade mahtu poole võrra ja anda sellega õpetajatele suurem vabadus otsustamaks, millele keskendutakse süvitsi ja millele mitte.

Voltri ütles ERR Uudistele, et iga muudatus, eriti selline oluline vajab harjumist, kuid tänapäeval tuleb ka noortel teha pidevalt valikuid ja seega peavad ka koolid hakkama sellega harjuma juba varem kui alles ülikoolis.

«Õpetajatele oleks see kindlasti alguses harjumatu, kuid samas selleks peab kuidagi riiklikult tulema initsiatiiv ja nö luba, et võib konkreetset õpetada vähem või peab olema öeldud, mis on miinimum ja mida ta peab kindlasti sisaldama ning see ei tohi olla lihtsalt ainekavade veelkordne tihendamine, vaid tõesti peab igas aines siiski millestki kohustuslike kursuste raames loobuma ja võimalus on neid osasid siis õpetada valikkursustena,» selgitas Voltri.

Rääkides sellest, kuidas võiks selline muudatus mõjuda õpilastele, sõnas ta, et õpilaste teadmised kindlasti hakkavad rohkem kõikuma erinevate ainete lõikes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles