Tööajal tukkunud turvamees võitis tööandjat kohtus

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Tööajal pääslas tukkumise eest vallandatud turvamees kaebas oma endise tööandja kohtusse ning kuigi teda tööle küll ei ennistatud, võitles ta välja 1000-eurose hüvitise.

Ülemöödunud aasta novembrs püüdis üks Jõhvis Malmi tänaval asuva Eesti Energia Tehnoloogiatööstuse töötaja ettevõtte territooriumilt autoga välja sõita, ent tõkkepuu ei avanenud. Asja uurima asudes avastas mees, et väravas valves olnud turvatöötaja on tukkuma jäänud, misjärel otsustas turvafirma mehe vallandada, kirjutab Põhjarannik.

Vallandatu leidis, et teda on ebaõiglaselt koheldud, sest tõendamist leidis, et unne vajus ta vaid 10 minutiks, ent kui töövaidluskomisjon andis õiguse tööandjale, turvafirmale USS, läks vallandatud turvamees kohtusse.

Kohtus rääkis mees, et turvafirmas on ebainimlikud töötingimused, kuna inimesed peavad 24 tundi järjest ilma puhkepausideta töötama.

Kohus leidis, et tööajal 10 minutiks tukkuma jäämine ei ole sellise iseloomu ja raskusega rikkumine, et tööandja saaks eeldada töösuhte jätkamise võimatust ilma eelneva hoiatuseta, mida näeb ette töölepingu seadus.

Kohus leidis ka, et USS on rikkunud töö- ja puhkeaja seadust ning mõistis firmalt endise töötaja kasuks veidi üle 1000 euro suuruse hüvitise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles