Kohus saatis kanepiga äritsenud mehe vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Harju maakohus mõistis osaliselt reaalse vangistuse mehele, kes süüdistuse järgi äritses Tallinnas kanepiga, andes muuhulgas uimasteid edasi ka alaealisele.

Süüdistuse järgi omandas pealinnas ühes tehnikumis õppiv 20-aastane Vladislav mullu suvel tundmatu isiku käest veidi üle 60 grammi kanepiõisikuid ehk marihuaanat, millest suuremat osa hoidis enda valduses, osa marihuaanast andis ta aga soovijatele väikeste dooside kaupa edasi. Vladislavi klientide hulgas oli ka alaealine, 16-aastane noormees, kellele Vladislav andis marihuaanat edasi 25-30 korral.

Politsei lõpetas Vladislavi ebaseadusliku äri tänavu 10. aprillil, kui noormees Tallinnas Pinna tänaval kinni peeti. Ühtlasi said korrakaitsjad temalt kätte veidi üle 48 grammi kanepiõisikuid.

Harju maakohus mõistis Vladislavi lõppeval nädalal jõustunud otsusega süüdi suures koguses narkootikumide käitlemises ning uimastite edasiandmises alaealisele ning määras talle kolme aasta ja seitsme kuu pikkuse vangistuse. Sellest seitse kuud peab noormees reaalselt trellide taga veetma, ülejäänud karistusaja aga kandma tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles