Moskva hoiatas USAd Süüria ründamise eest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kremli torni taga paistab Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas.
Kremli torni taga paistab Vene välisministeeriumi peahoone Moskvas. Foto: SCANPIX

Sõjategevus Süüria režiimi vastu oleks traagiline viga, deklareeris Venemaa pühapäeval, hoiatades, et Lääs ei tohiks ennetada ÜRO inspektsiooni tulemusi väidetava keemiarünnaku osas.

Moskva hoiatas, et aastakümme pärast USA-juhitavat Iraagi-invasiooni võib ajalugu korduda, ning kutsus Ühendriike hoiduma järelemõtlematute otsuste eest.

«Me kutsume tungivalt kasutama oma tervet mõistust ja hoiduma sooritamast traagilist viga neid, kes ÜRO ekspertidele omaenda tulemusi peale suruda püüdes suurendavad sõjalise operatsiooni ohtu Süürias,» ütles välisministeeriumi kõneisik Aleksandr Lukaševitš.

«Kõik see meenutab kümne aasta taguseid sündmusi, kui Ühendriigid läksid mööda ÜROst ning kasutasid ekslikku informatsiooni masshävitusrelvadest Iraagis, et käivitada seiklus, mille tagajärjed on kõigile teada,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles