Priit Sibul ja Tõnu Viik: õpetajate palgad lähiaastail kahekordseks!

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Riigikogu liige Priit Sibul (IRL) ja Tallinna Ülikooli professor Tõnu Viik kirjutavad tänase Postimehe arvamusrubriigis, et Eesti tuleviku huvides tuleks lastega töötavate inimeste palgad juba lähiaastail kahekordistada.

Sibul ja Viik leiavad oma arvamusartiklis, et tark majandus vajab tarku inimesi ja väga hea lapsehoolekeskkond võib kujuneda oluliseks noorte migratsiooni pidurdavaks ja neid Eestisse tagasitoovaks teguriks.

«Kui me tahame, et Eesti oleks maa, kus on ka arenenud lääneriikidega võrreldes väga hea lapsi kasvatada, siis tuleb lastega tegelevate inimeste palgad viia samale tasemele. Need tuleks juba lähiaastatel kahekordistada ja sealt siis edasi liikuda,» kirjutavad Sibul ja Viik.

«See meede võiks tekitada märgatava edasimineku meie põhiseaduslike eesmärkide saavutamise suunas ja kiirendaks inimesekeskse ühiskonna tekkimist Eestis. See näitaks üheaegselt meie riigi suhtumist haridusse ja vaimsusesse ning kiirendaks allhankemajanduse üleminekut targaks majanduseks,» põhjendavad nad.

«Me mõistame ettepaneku erakorralisust, kuid Eesti ees seisvad väljakutsed vajavad otsustavat poliitilist reageerimist. Selline meede on meile jõukohane ja meie arvates erakorralist investeeringut väärt. Kutsume kõiki selle peale mõtlema ja meie ettepanekuga kaasa tulema. Eesti on jõudnud oma arengus siirdeperioodi lõppu ning vajab uut ja julget poliitilist sihiseadmist,» on Sibul ja Viik veendunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles