Saaremaal toimub rahvusvaheline merepäästeõppus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Merepäästeõppus
Merepäästeõppus Foto: Toomas Huik

Politsei- ja piirivalveamet (PPA) korraldab kolmapäevast neljapäevani Kuressaares ja Kuivastus rahvusvahelise merepäästeõppuse «Airlift 2013», millel tehakse lisaks teoreetilisele õppusele koostöös Saaremaa Laevakompaniiga praktilisi harjutusi.

Stsenaariumi kohaselt juhtub õnnetus parvlaevaga ja käivitub päästeoperatsioon.

Õppuse peamine eesmärk on eri riikide kopterite meeskondade parimate praktikate ja info vahetamine, et reaalsetes situatsioonides sujuks koostöö ladusalt. Oluline on ka kohalik koostöö ning õppus annab hea võimaluse, et harjutada Saaremaa Laevakompanii ja Lääne prefektuuri koostööd võimalike mereõnnetuste puhul, kuidas informatsiooni vahetada ja mismoodi kumbki osapool oma tegevusi planeerima peab.

Õppuse nn mängujuht, PPA piirivalveosakonna mereturvalisuse büroo mere- ja lennupääste teenistuse vanem Kristo Kotkas lausus: «Reaalsete merepäästejuhtumite puhul võib lisaks eelnimetatutele olla ridamisi erinevaid kaasatavaid osapooli. Selline õppus annab ka neile Saaremaa ametkondadele, teenistustele ja vabatahtlikele merepäästjatele võimaluse testida oma valmisolekut merepäästesündmuse lahendamiseks.»

Kotkas märkis, et vaatamata sellele, et päästmist vajavad inimesed merelt, on äärmiselt oluline, kuidas toimub tegevuste koordineerimine ning milline saab olema erinevate osapoolte koostöös niinimetatud kaldatoetuse ülesehitus – ka seda harjutatakse selle õppuse käigus. Kaldal harjutavad koostööd meedikud, päästjad, kaitseliit, politsei ja teised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles