Läänekaldal korraldatud reidil hukkus mitu palestiinlast

Indrek Lepik
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kokkupõrked Kalandia kontrollpunktis.
Kokkupõrked Kalandia kontrollpunktis. Foto: SCANPIX

Iisraeli poolt okupeeritud Läänekaldal asuvasse Kalandia põgenikelaagrisse tehtud reidi käigus hukkus kolm ning sai vigastada vähemalt viisteist palestiinlast.

Kokkupõrge Iisraeli sõjaväe ning palestiinlaste vahel algas täna varahommikul, kui Iisraeli pool sisenes külasse, et vahistada väidetav terrorist, kirjutas Al Jazeera.

See tõi aga tänavatele üle 1500 palestiinlase, kes asusid sõjaväge kivide ning isevalmistatud relvadega ründama. Sõjaväe sõnul kasutati enda kaitseks vaid kummikuule ning pisargaasi.

Tegu oli võrdlemisi rutiinse reidiga, kuivõrd Iisraeli sõjavägi on korduvalt samal põhjusel Läänekaldale sisenenud.

Selle aasta algusest on vägivald territooriumil eskaleerunud – kui 2012. aastal sai sarnastes kokkupõrgetes surma kolm, siis sel aastal on hukkunud 14 palestiinlast. Viimane selline surm leidis aset vähem kui nädal tagasi Jenini põgenikelaagris.

Kolmeaastase pausi järel alustasid Iisrael ja Palestiina rahuläbirääkimisi, ent optimismiks ei paista kummalgi poolel põhjust olevat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles