Snaiprid tulistasid Süürias ÜRO inspektoreid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO inspektorite sõidukid täna hommikul Damaskuse hotellist väidetava keemiarünnaku toimumiskohta lahkumas.
ÜRO inspektorite sõidukid täna hommikul Damaskuse hotellist väidetava keemiarünnaku toimumiskohta lahkumas. Foto: SCANPIX

Süürias avasid tundmatud isikud esmaspäeval tule väidetava keemiarünnaku toimumist kontrollima sõitnud ÜRO relvainspektorite autokonvoi pihta.

ÜRO esindaja Martin Nesirky sõnul tulistasid snaiprid mitu korda konvoi esimest sõidukit, mis tuli välja vahetada. Relvainspektorid sattusid tule alla valitsusvägede ja ülestõusnute vahelises puhvertsoonis.

Teated kannatanute kohta puuduvad. Nesirky sõnul plaanivad relvainspektorid oma tööd jätkata.

Süüria riigitelevisioon süüdistas tulistamises ülestõusnuid.

ÜRO meeskond oli teel pealinna Damaskuse külje all asuvasse Ida-Ghouta piirkonda, kus valitsusväed tapsid opositsiooni sõnul eelmisel kolmapäeval keemiarünnakus sadu tsiviilisikuid.

Damaskus andis ÜRO inspektoritele loa sündmuspaika sõita pühapäeval. President Bashar al-Assadi režiim eitab keemiarünnaku korraldamist.

Organisatsiooni Piirideta Arstid (MSF) andmeil toodi Süüria haiglatesse kolmapäeval 3600 neurotoksiliste sümptomitega patsienti, kellest 355 surid.

Süüria ülestõusnute väitel hukkus rünnakutes umbes 1300 inimest.

USA hinnangul on vähe kahtlust, et Süüria valitsusväed kasutasid eelmisel nädalal tsiviilisikute vastu keemiarelva. Damaskuse ettepaneku ÜRO inspektorite lubamiseks rünnakupaika tõrjus Washington pühapäeval kui ebapiisava ja hilinenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles