Uus liikluskampaania võitleb kihutamisega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue liikluskampaania plakat
Uue liikluskampaania plakat Foto: maanteeamet

Täna alustab maanteeamet koostöös politseiametiga liiklusohutuskampaaniat, mille eesmärgiks on koputada liiklejate südametunnistusele, et kihutamine pole lubatud.


Kampaania sõnumiks on «Sinu lähedaste elud pole katsetamiseks. Ära ületa lubatud kiirust!» ning sellega tahetakse sõidukijuhte teavitada, et kiiruse ületamise tagajärjed võivad olla pöördumatud nii juhile kui tema kaassõitjatele ja vastutus juhtunu eest lasub alati roolisolijal, teatas maanteeamet.


Erinevate riikide liiklusõnnetuste statistika põhjal kõigist õnnetustest umbes 10 protsendi puhul ja surmaga lõppenud õnnetustest umbes 30 protsendi puhul peetakse peamiseks liiklusõnnetuste põhjustajaks kiirus.

Nii lubatud sõidukiiruse ületamine kui ka ebaõigesti valitud sõidukiirus on maanteeameti teatel olulised liiklusõnnetusi põhjustavad tegurid. Seetõttu on kampaania toimumise ajal lubatud sõidukiiruse ületajate väljaselgitamine politsei liiklusjärelevalves kindlasti üks olulisemaid tegevusi.

Liiklusõnnetuste statistikale tuginedes võib asulavälisel teel lubatust suurema või teeoludele mittevastava sõidukiiruse valikuga siduda teelt väljasõidu- ja mootorsõidukite laupkokkupõrgetega lõppenud õnnetuste toimumise ka Eestis.

Asulavälisel teel toimus 2008. aastal 385 inimkannatanutega ühesõidukiõnnetust, milles hukkus 25 ja sai vigastada 581 inimest ning 92 kokkupõrget vastutuleva sõidukiga, milles hukkus 27 ja sai vigastada 200 inimest.

Liiklusõnnetustes hukkunute üldarvust 2008. aastal moodustab see 39 protsenti. Kokku hukkus eelmisel aastal liikluses 132 inimest.

Maanteeametile umbes 800 000 krooni maksma mineva kampaania raames on valminud tele- ja raadioreklaamid ning maanteede ääres eksponeerimiseks ka välimeedia plakatid. Kampaania aktiivne periood kestab tänasest 19. juulini.

Projekt on valminud maanteeameti tellimusel ning politsei toetusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles