Lehed: USA rünnak Süüriale kestaks kaks päeva

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsusvägede õhurünnaku järgne stseen eile Aleppos.
Süüria valitsusvägede õhurünnaku järgne stseen eile Aleppos. Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama kaalub Süüria ründamist, kuid sõjaline löök ei kestaks kauem kui kaks päeva, et vältida Washingtoni sügavamat sattumist sealse kodusõja keeristesse, kirjutasid täna Ühendriikide ajalehed.

USA sõnul pole kahtlust, et Süürias kasutati eelmisel nädalal tsivilistide vastu keemiarelva ning sõjaline vastulöök teeniks karistuse ja heidutuse eesmärki, kirjutas päevaleht Washington Post anonüümsetele valitsusametnikele viidates.

Sõjaline löök antakse tõenäoliselt tiibrakettidega laevadelt või kaugpommitajatega ja sõjalised sihtmärgid pole otseselt seotud Süüria keemiarelvaarsenaliga. Rünnaku aeg sõltub kolmest tegurist: valmiv luureraport, mis uurib Süüria valitsuse süüd väidetava keemiarünnaku korraldamisel, konsultatsioonid liitlaste ja USA kongressiga, ning rünnaku põhjendatus rahvusvahelist õigusest lähtuvalt, kirjutas Washington Post.

Ka ajaleht New York Times teatas, et ehkki Obama pole otsust veel langetanud, otsustab ta tõenäoliselt piiratud sõjalise operatsiooni kasuks.

Löögi eesmärk pole kukutada Süüria presidenti Bashar al-Assadi või muuta kodusõja jõuvahekorda, lisas leht.

USA-l on vähe lootust saada operatsioonile luba ÜRO Julgeolekunõukogus, sest Süüria peamine liitlane Venemaa on jätkanud Damaskuse diplomaatilist toetamist, ütlesid ametnikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles