Viis riigigümnaasiumi avas kooliaasta ühisaktusega

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gümnaasiumi avaaktus
Gümnaasiumi avaaktus Foto: Priit Simson / Postimees

Viis Eesti riigigümnaasiumi avasid täna kooliaasta videosilla abil toimunud ühisaktusega, mida kandis üle ka Postimees.

Aktusel pidas kõne haridus- ja teadusminister Jaak Aaviksoo, toimusid videolülitused kõikidesse koolidesse, kus esinesid kooli õpilased  ning tervitasid kõnedega direktorid.

Sel sügisel alustab tööd kaks uut maakonnakeskustes asuvat riigigümnaasiumi – Jõgevamaa gümnaasium ja Läänemaa ühisgümnaasium, lisaks avas mullu uksed Viljandi gümnaasium.

2015. aastaksluuakse riigigümnaasiumid Võrru, Jõhvi, Pärnusse, Tartusse. Kirjalik kokkulepe on ka Valga ja Põlvaga.

Selle aasta septembris kehtima hakkava põhikooli- ja gümnaasiumiseaduse järgi peab aastaks 2020 igas maakonnas olema vähemalt üks riigigümnaasium.

Riigigümnaasiumid on riigile kuuluvad klassikalised, üksnes gümnaasiumiharidust andvad koolid (10-12. klass), mis pakuvad kõrgel tasemel haridust ja palju valikuvõimalusi.

Need luuakse koostöös omavalitsustega, et kindlustada igas maakonnas tugev ja valikuterohke keskharidus ning tõkestada noorte väljavoolu vaid suurema linna gümnaasiumidesse. Riigigümnaasiumid võtavad samadel alustel vastu nii põhikoolide kui ka täistsüklikoolide põhikooliosade lõpetajaid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles