Noormehe surmanud taksojuhi vangistus jäi ringkonnakohtus jõusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trellid.
Trellid. Foto: Ain Protsin

Tallinna ringkonnakohus jättis teisipäeval jõusse Harju maakohtu varasema otsuse, mille järgi sai tüli käigus noorehe surmanud taksojuht reaalse vangistuse.

Harju maakohus mõistis tänavu juuni keskel 41-aastase Mihail Lozovski süüdi surma põhjustamises ettevaatamatusest ja määras talle 18-kuulise reaalse vangistuse. Seejuures oli kohus veelgi karmim kui prokurör, kes leppinuks ka süüalusele neljakuulise reaalse vangistuse määramisega.

Lozovski esitas maakohtu lahendi peale apellatsioonkaebuse Tallinna ringkonnakohtusse, leides, et talle võiks määrata tingimisi vangistuse, samuti lepiks ta viibimisega elektroonilise järelevalve all. Ringkonnakohus jättis teisipäeval avaldatud otsusega Lozovzki kaebuse siiski rahuldamata.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmeil sõitis 41-aastane taksojuht Mihhail Lozovski mullu 22. detsembri öösel Tallinna vanalinnas Vana-Posti tänaval, kus ta vihastas ühe noormehe peale, sest too jäi talle väidetavalt sõitmisel ette. Süüdistuse järgi lõi Lozovski talle võõrast, 1992. aastal sündinud noormeest ühe korra rusikaga näkku ning noormees paiskus löögi tagajärjel munakivisillutisele ja sai eluohtliku peatrauma.

Kiirabi toimetas noormehe haiglasse, kuid vaatamata arstide jõupingutustele suri ta ülejärgmisel päeval teadvusele tulemata.

Oma süüd täielikult tunnistanud Lozovski on varem kriminaalkorras karistatud neli korda, viimati joobes juhtimise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles