Järvamaa elab sarisüütaja hirmus

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaspar Pokk/Kanal 2

Järvamaa inimesed on veendunud, et kolme ööga nelja hoone teadmata põhjusel süttimise taga on sarisüütaja, mõned teavad öelda tundemärkegi: noor mees tumedas autos.

Kolme viimase ööga on Järvamaal põlenud neli hoonet: mahajäetud maja Paides, endine laudahoone Paide vallas Tarbijal, Väätsa vallas Rõa külas leegitses heinaküün ja Türi vallas Pala külas laut, kirjutab Õhtuleht.

Kes muu kui sarisüütaja, on ümberkaudne rahvas veendunud, sama, kes juba paar aastat tegutsenud.

Üks tuletõrjujatest koguni lõõbib, et on järgmisekski ööks äratuskella kella kolmeks helisema pannud, sest kolm ööd järjest on sel ajal tulekahju olnud. «Vaevalt et niisama sellised hooned põlema lähevad, kus isegi elektrit pole sees,Ś ütleb teine.

Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Kristi Kais sõnab, et päästeameti ekspertide ja politsei töö nende juhtumite osas käib, ühe puhul on algatatud ka kriminaalmenetlus. Kahtlustatavat veel kindlaks tehtud ei ole ning selle, kas mitme põlengu taga võib olla sama isik või pole neil juhtumitel seost, tuleb ekspertidel välja selgitada menetluse ajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles