ÜRO inspektorid said täna Süürias oma missiooni jätkata

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ÜRO relvaeksperdid Süürias väidetava keemiarünnaku paigas.
ÜRO relvaeksperdid Süürias väidetava keemiarünnaku paigas. Foto: SCANPIX

ÜRO relvainspektorid jätkasid täna Süüria pealinnas oma tööd, sõites uurima järgmist väidetava keemiarünnaku kohta, teatas täna uudisteagentuuri AFP fotograaf. Eile oli nende missioon üheks päevaks julgeolekukaalutlustel katkestatud.

Ekspertide meeskonnad lahkusid pealinnast Damaskusest kuueautolises konvois, teatas fotograaf. Ebaselgeks jäi, millisesse paika nad sõitsid.

Relvainspektorite missioon algas intsidendiga, kui esmaspäeval tulistasid nende suunas tundmatud snaiprid. Küll õnnestus neil samal päeval hiljem külastada kaht pealinna lähistel Moadamiyet al-Shamis asuvat laatsaretti ja koguda väidetava keemiarünnaku kohta andmeid.

Eile ei õnnestunud neil aga väisata Ghouta idaosas asuvat teist kahtlusalust paika, kuna nende julgeolekut ei suudetud tagada.

President Bashar al-Assadi oponentide väitel suri möödunud kolmapäeval režiimi korraldatud keemiarünnakus üle 1300 inimese. Süüria võimud eitavad rünnaku korraldamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles