Järelevalve: Vändra vallas peab olema kaks valimisringkonda

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maavanema Andres Metsoja sõnutsi määrab omavalitsuse elujõulisuse elanike arv, mis annab võimaluse piirkonna elu korraldada, lootmata riigi täiendavatele toetustele.
Pärnu maavanema Andres Metsoja sõnutsi määrab omavalitsuse elujõulisuse elanike arv, mis annab võimaluse piirkonna elu korraldada, lootmata riigi täiendavatele toetustele. Foto: Urmas Luik

Pärnu maavanema järelevalve menetlusest selgub, et Vändra vallavolikogu peab oma liitumislepingus oleva otsuse seadusega kooskõlla viima ehk vallas peab olema kaks valimisringkonda.

Vastavalt Pärnu maavanema järelevalve otsusele peab Vändra vallavolikogu viima seadusega kooskõlla oma paari kuu taguse otsuse, millega moodustati Vändra vallas üks valimisringkond, vahendas ERRi uudisteportaal raadiouudiseid.

2009. aastal, mil Kaisma vald ja Vändra vald liitusid, pandi liitumislepingusse säte, mille järgi peavad ka 2013. aasta valimised toimuma kahes valimisringkonnas.

«Tänase järelevalve tulemusena ei ole mul maavanemana mingit võimalust öelda, et liitumisleping ei ole dokument. Mõlemad volikogud on selle lõpuosas öelnud, et kui tekivad vaidlused, siis lähtutakse liitumisdokumendist ja see on tõstetud ülemuslikuks kogu selleks perioodiks. Minu meelest tuleb sellest kinni pidada,» rääkis Pärnu maavanem Andres Metsoja.

Kurioosne on see, et kui Vändra vallavolikogu mandaatide arv seadusega kooskõlla ei vii, läheb vaidlus kohtusse ja siis jõuavad valimised enne ära toimuda, kui kohus otsuse teeb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles