Gustav Adolfi gümnaasium otsib meeskokka

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GAG direktor Hendrik Agur
GAG direktor Hendrik Agur Foto: Elmo Riig / Sakala

Tallinna vanalinnas otsib Gustav Adolfi gümnaasium meeskokka, kellest koolitada Jamie Oliveri sarnane staar.

Gümnaasium on juba välja kuulutanud konkursi, et leida Eesti vanimale koolile peakokka-arendajat, kes peaks sarnanema karismaatilise Inglise koka Jamie Oliveriga, kirjutab Õhtuleht.

«Selge, et raha on vähe, aga siis paneb noor meeskokk pea tööle ja leiab need võimalused, kuidas olemasolevate vahenditega välja tulla ning suhtleb õpilaste ja kogu kooliperega. Ta peaks olema loomulik koolipere osa, mitte mingi kuri ja ükskõikne alamakstud kulbiga tädi kusagil köögis, kes läheb kandekottidega õhtul koju,» kirjeldas kooli direktor Hendrik Agur.

Asjaolu, et Gustav Adolfi gümnaasium tahab uue koolikokana näha vaid meest, mitte naist, on võrdõigusvoliniku Mari-Liis Sepperi sõnul võrdõiguslikkuse seadusega vastuolus ja seega otsene sooline diskrimineerimine.

Direktor Hendrik Agur tõdeb, et kuulutus oli taotluslik, kuid mingit seaduserikkumist ta selles ei näe. Mehed on tema sõnul nagunii koolis vähemuses – GAGis pidavat olema 100 töötajat, kellest vaid 22 on mehed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles