Reinsalu: Aleksandrovi avaldus on absurdne ja piinlik

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Reinsalu.
Urmas Reinsalu. Foto: Mihkel Maripuu

Vene eksdiplomaadi ettepanek Balti riigid Venemaa mõjujõu demonstreerimiseks okupeerida on absurdne ja piinlik, ütles kaitseminister Urmas Reinsalu.

Mõtte Balti riigid okupeerida käis eile välja Moskva Instituudi Balti sektsiooni juht Mihhail Aleksandrov, kelle meelest võiks seda rakendada vastulöögina juhul, kui USA peaks otsustama Süüria ründamise vastu Venemaa tahtmist.

«Süüria konfliktis keemiarelva kasutamine on ülimalt traagiline sündmus ja kogu rahvusvaheline üldsus on praegusel hetkel keskendunud selle kordumise vältimisele. Seetõttu on absurdne ja piinlik taandada maailma üldsuse mure keemiarelvade kasutamise üle geopoliitilisele võimumängule,» leidis Reinsalu.

«Muu hulgas juhib see tähelepanu kõrvale põhiküsimuselt, milleks on Süüria tsiviilelanike edasiste kannatuste vältimine. Robustne okupeerimise ja tuumarelvaga ähvardamise mõtteviis pärineb kaugest minevikust ning ei tohi tänases maailmas kohta omada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles