Rumeenia libakurttummad on taas tänavatel «toetust» kogumas

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annetus. Illustreeriv foto.
Annetus. Illustreeriv foto. Foto: SCANPIX

Augusti algul pidas politsei Pärnus kinni kaks kurttumma mänginud Rumeenia päritolu meest, kes kogusid annetusi puudega inimeste rahvusvahelise loomekeskuse ehituseks, kuid et kahtlustust ebaausas tegevuses ja inimeste rahu häirimises ei saanud tõendada, sai politsei ainult paluda, et kurttumma mänginud tegelased lõpetaksid annetuste ja allkirjade kogumise ja lahkuksid.

.

Kui juba enne Pärnut toimetasid samale kirjeldusele vastavad tegelased Tallinnas, siis nüüd on nad pealinnas tagasi, kirjutab Õhtuleht.

«Teie juurde astuvad võõramaalased, kellel on seljas Eesti kirjaga dressikas ja käes paberileht, kus on kirjutatud, et koguvad toetust puuetega inimestele,» räägib petistega kohtunud Roland, kelle sõnul soovitakse annetussummat kohe sularahas saada. Roland jäi mehi jälgima ning nägi, et petised lahkusid autoga, rebisid needsamad annetuste lehed väikesteks tükkideks ja viskasid aknast välja.

Põhja prefektuuri Kesklinna jaoskonna juht Kaido Saarniit ütleb, et kelmide petuskeeme on väga erinevaid ning eelkirjeldatu on üks paljudest, mille kohta Tallinnas tema teada politseid teavitatud pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles