Kohus mõistis uimastiveo korraldaja vangi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakk.
Amfetamiinipakk. Foto: Politsei.

Viru maakohtu Narva kohtumaja mõistis esmaspäeval mitme kilo amfetamiini Venemaale vedamist korraldanud mehe pikaks ajaks vangi.


Kohus mõistis Aleksandr Korosteljovi (22) süüdi narkootikumi suures koguses ebaseaduslikus käitlemises ning määras talle karistuseks viis aastat ja kuus kuud vangistust.

Aleksandri karistusaja hulka on arvatud eelvangistuses viibitud aeg ning lõplikult ärakandmisele kuulub 4 aastat 10 kuud ja 27 päeva vangistust.

Samuti mõistis kohus Aleksandrilt välja kriminaalmenetluse kulud 13 278 krooni ja 40 senti.

Kohtuotsusele saab esitada apellatsiooni 15 päeva jooksul.

Viru ringkonnaprokuratuur saatis mitme kilo amfetamiini hankimises ja selle Venemaale vedamise korraldamises süüdistatava 22-aastase Korosteljovi kohtu ette 21. mail.

Eeluurimisel kogutud tõendite järgi omandas Korosteljov 2008. aasta jaanuaris tuvastamata isikult ligi kaks ja pool kilo amfetamiini. Sama aasta 10. jaanuari õhtul andis ta kolme pakki pakendatud uimastipulbri 21-aastasele Valerile, kelle ülesanne oli narkootikumid oma alaealise venna kaasabil üle piiri Venemaale viia. Vastutasuks lubas Korosteljov noormeestele maksta 3000 krooni.

Juba samal õhtul peitis Valeri ühe uimastipaki oma kandekotti ja teise riiete alla. Alaealine vend peitis kolmanda uimastipaki oma riiete sisse. Narkootikume üle piiri toimetada vendadel siiski ei õnnestunud, kuna tollikontrolli käigus leidsid ametnikud need üles. 11. jaanuaril võttis kohus noormehed vahi alla.

Korosteljovile jõudsid uurijad jälile mullu novembris ning kohus võttis ka tema vahi alla.

Kuriteo toimepanemises osalenud vennad anti kohtu alla juba mullu juulis. Tänavu 27. aprillil karistas kohus vanemat venda kokkuleppemenetluse korras viie aasta pikkuse reaalse vangistusega.

Kuriteo toimepanemise ajal alaealisele noorukile mõistis kohus neli aastat vangistust. Vahi all viibitud aja ehk ühe aasta ja kaheksa päeva arvas kohus karistusaja hulka, ülejäänud karistusosa mõistis aga noorukile tingimisi kolmeaastase katseajaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles