Valitsus annab kodakondsuse kuuele inimesele

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valitsus arutas neljapäevasel istungil kuuele inimesele Eesti kodakondsuse andmist, samuti kahe inimese Eesti kodakondsuse taastamist.

Ühel inimesel on Venemaa kodakondsus, ühel inimesel Ukraina kodakondsus ning tema lapse kodakondsus on määratlemata. Kolmel inimesel - emal ja tema kahel lapsel - on Aserbaidžaani kodakondsus. Eesti kodakondsus andmise tingimuseks on senisest kodakondsusest vabastamine.

Ka arutab valitsus neljapäevasel istungil kahe inimese Eesti kodakondsuse taastamist. Mõlemal juhul on tegemist Venemaa kodanikuga, kes on Eesti kodakondsuse alaealisena kaotanud. Kodakondsuse seaduse kohaselt on alaealisena Eesti kodakondsuse kaotanud inimesel õigus kodakondsuse taastamiseks. Kodakondsust taastada sooviv inimene peab viibima püsivalt Eestis.

Lisaks tegi siseminister ettepaneku keelduda üheksale inimesele kodakondsuse andmisest. Kahele varem kriminaalkorras karistatud isikule Eesti kodakondsuse mitte andmist arutab valitsus uuesti järgmise nädala istungil.

Kolmel juhul on tegemist inimesega, keda on korduvalt kriminaalkorras karistatud tahtlike kuritegude eest. Kolmel juhul on tegemist inimesega, keda on korduvalt kriminaalkorras karistatud tahtlike kuritegude eest ning kelle karistus ei ole kustunud.

Ühel juhul on tegemist inimesega, keda on korduvalt kriminaalkorras karistatud tahtlike kuritegude eest ning kelle karistatus on praeguseks kustunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles