Peaministri büroo juhiks saab Liina Kersna

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Kersna
Liina Kersna Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Kuus aastat valitsuse kommunikatsioonibüroos töötanud Liina Kersna alustab 1. septembrist tööd peaministri büroo juhina, vahetades välja lapsehoolduspuhkusele mineva Kairi Uustulndi.

Kersna on töötanud valitsuse kommunikatsioonibüroos neli aastat valitsuse meedianõunikuna ning kaks aastat valitsuskommunikatsiooni direktorina. Peaministri büroo juhina jätkab ta ühtlasi peaministri nõustamist meediasuhete valdkonnas, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Töötades kaks aastat valitsuse kommunikatsioonibüroo juhina, vastutas Liina Kersna valitsuskommunikatsiooni arengu ning ühtlustamise eest, käivitades ministeeriumite kommunikatsioonijuhtidest koosneva valitsuskommunikatsiooni koordinatsioonikogu, algatades valitsuse ühtse veebiportaali ja valitsusasutuste ühtse logo projekti. Kersna initsiatiivil alustati kriisikommunikatsiooni valdkonnas hädaolukorras teavituskohustuslike riigiasutuste süsteemse koolitamisega. Koostöös stuudiokunstnik Tiina Alveriga avati Stenbocki maja uus pressiruum, pressikonverentside ülekanded muudeti kvaliteetsemaks ning kommunikatsioonibüroo hakkas tootma sotsiaal- ja online meedia tarvis videolõike.

Varasemalt on Kersna töötanud põllumajandusministeeriumis pressiesindaja ja avalike suhete juhina, Vikerraadios saatejuhina ning erinevates telekanalites saadete toimetajana. Tal on omandatud kõrgharidus Tartu ülikoolis ajakirjanduse ja suhtekorralduse bakalaureuse õppes.

Peaministri büroo nõustab ja toetab peaministrit. Peaministri büroo koosseisu kuuluvad peaministri nõunikud ja abid, kes nimetatakse ametisse peaministri volituste ajaks. Peaministri büroo juht Kairi Uustulnd on alates septembrist lapsehoolduspuhkusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles