TV3: jultunud ATV-mehed oleks Läänemaal äärepealt turbaraba süüdanud

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turbakogumismasinad. Foto on illustreeriv.
Turbakogumismasinad. Foto on illustreeriv. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Läänemaal Noarootsi vallas asuva turbatootja Kekkilä territooriumile ja turbaväljadele tungisid eelmisel laupäeval kolm ATV-juhti, kes panid seal ringi sõites turbaraba süttimisohtu.

Nimelt on kogumisvalmis kuiv turvas äärmiselt tuleohtlik ja piisab ATV kuumast kollektoritorust, et see süüdata, vahendasid «Seitsmesed uudised».

Kekkilä turvatöötaja helistas sissetungijate asjus politseisse, kuid patrulli välja ei tulnud ja umbes 40 minuti pärast sõitsid ATV-juhid turbaväljadelt ise tagasi tehaseplatsile, kust mõne aja pärast lahkusid.

Turvafirma USS Haapsalu piirkonna juht Tiit Moor tõdes, et kui mujal on turvatöötajate jaoks probleemiks number üks vargused, siis turbaga tegeleva ettevõtte puhul on selleks tuleoht.

Kekkilä Eesti tootmisjuht Kristjan Kotkas meenutas, et mõne aasta eest panid hooletud ATV-juhid ilmselt teadmatusest põlema Ellamaa raba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles