Mõrvarile ja vägistajale määratud 14-aastane vangistus jõustus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kahe alama astme kohtus mõrvas ja vägistamises süüdi mõistetud ning 14-aastase vangistuse saanud Denis Bondarenko süüdimõistmine jõustus neljapäeval lõplikult, kuna riigikohus ei võtnud tema süüasja menetlusse.

Bondarenko kuulis viimati kohtulahendit tänavu juuni keskel, kui Tallinna ringkonnakohus jättis tema süüdimõistmise muutmata. Süüasja viis ringkonnakohtusse Bondarenko kaitsja, kes leidis, et mõrva asemel tulnuks tema kaitsealune mõista süüdi raske tervisekahjustuse tekitamises ja surma põhjustamises ettevaatamatusest ning karistus pidanuks olema leebem.

Ringkonnakohtu lahendi peale esitaski kaitsja kassatsioonkaebuse riigikohtusse, mis ei võtnud neljapäeval süüasja menetlusse.

Harju maakohus mõistis Bondarenkole 14-aastase vangistuse 21. märtsil. Kohtu hinnangul oli Bondarenko süü mõrvas, vägistamises, purjuspäi autojuhtimises ja sissetungis tõendatud ning mehel tuleb selle eest 14 aastat vanglas veeta. Põhja ringkonnaprokurör Anneli Lumiste oli eelnevalt nõudnud Bondarenkole nelja aasta võrra pikemat karistust, Bondarenko kaitsja Vladimir Sadekov soovis aga oma kliendi süükoorma vähendamist ja leebemat karistust.

Ühtlasi mõistis kohus Bondarenkolt välja sundraha ja menetluskulud, mis ulatuvad ligi 10 000 euroni.

Märtsi alguses alanud protsessil võttis Bondarenko algselt omaks vaid purjuspäi autojuhtimise, kuid mõrva, vägistamist ning ebaseaduslikku sissetungi ta eitas. Mõrva kohta lausus Denis, et vaid lõi kannatanut, kuid kelleltki elu ei võtnud. Hiljem kohtus toimunud ristküsitlusel võttis mees omaks ka vägistamise.

Kohtueelsel uurimisel kogutud andmetel läks Bondarenko mullu ööl vastu 9. augustit külla tuttavale paarile nende Harjumaal asuvasse suvilasse. Paar ei soovinud aga Bondarenkoga aega veeta ja seetõttu puhkes neil tüli.

Uurimisandmetel lõi alkoholijoobes Bondarenko mehele korra rusikaga näkku ja üritas siis naist vägistada. Kui mees püüdis oma elukaaslast kaitsta, lõi Bondarenko teda veel korduvalt rusikaga näkku, tekitades kannatanule eluohtlikke vigastusi. Seejärel vägistas Bondarenko naise. Pärast kurjategija lahkumist kutsus naine mehele kiirabi, kuid meedikutel ei õnnestunud tema elu päästa ja mees suri sama päeva hommikul haiglas.

Järgmisel ööl naasis Bondarenko suvila juurde ja tungis majja ning vägistas naise uuesti.

Politsei pidas Bondarenko kahtlustatavana kinni 13. augustil ja kohus võttis ta eeluurimise ajaks vahi alla. Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur talle süüdistuse mõrvas, vägistamises, omavolilises sissetungis ja mootorsõiduki joobes juhtimises. Nimelt selgus, et mees oli mullu juunis kaks korda puruspäi autot juhtinud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles