Suurbritannia parlamendis hääletati Süüria võimaliku rünnaku vastu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia parlamendis hääletati Süüria rünnaku vastu. Pildil esiplaanil Briti peaminister David Cameron
Suurbritannia parlamendis hääletati Süüria rünnaku vastu. Pildil esiplaanil Briti peaminister David Cameron Foto: SCANPIX

Suurbritannia parlamendi alamkojas toimus eile õhtul hääletus, kas riik peaks Süüriat keemiarelva oletatava kasutamise tõttu sõjaliselt ründama.

285 parlamendisaadikut oli selle vastu ja 272 poolt, edastab BBC.

Briti peaminister David Cameron kinnitas, et võtab seda arvesse.

«Mõistan, et Briti parlament ja Briti rahvas ei soovi sõjalist tegevust. Tegutsen edaspidi vastavalt sellele,» lausus Cameron.

Mitmed sõna võtnud parlamendisaadikud rõhutasid, et kui õigustatud selline võimalik rünnak oleks. Samuti ei ole Suurbritannial ÜRO mandaati ning ka ÜRO relvainspektorite raportit, kas Süürias kasutati möödunud nädalal keemiarelva või mitte.

«Võttes arvesse süürlasi, oma rahvast ja maailma turvalisust, tuleb iga selline samm hoolikalt läbi kaaluda ning vaadata, millised on tagajärjed,» lausus Briti leiboristide juht Ed Miliband.

Cameroni sõnul ei osale Suurbritannia seega USA võimalikus sõjalises rünnakus Süüriale.

Valga Maja edastas, et Suurbritannia loobumisotsus ei mõjuta USA edasist tegutsemist. Samas lisati, et Londoniga jätkatakse Süüria kriisi suhtes konsultatsioone.

«President Barack Obama tegutseb vastavalt USA huvidele,» tõdes USA valitsusesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles