Savisaar ja Kofkin lähevad prokuratuuri vastu riigikohtusse

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar
Edgar Savisaar Foto: Toomas Tatar / Postimees

Kuigi Edgar Savisaare ja ettevõtja Aleksander Kofkini kaebus prokuratuuri vastu on tagasi lükatud nii maa- kui ka ringkonnakohtus, jätkavad mehed õiguste kaitseks vaidlust riigikohtus.

Seni on kaks kohtuastet leidnud, et prokuratuuri õigusabipalve Savisaare Šveitsi oli õiguspärane.

«Edgar Savisaar ja Alexander Kofkin jätkavad kaebemenetlust kindlasti riigikohtus. Asjaolu, et kaks kohtuastet ei ole kaebust rahuldanud, ei vähenda kaebuse rahuldamise perspektiivi kõrgemas kohtuastmes,» ütles kaebajate esindaja, advokaadibüroo Lextal advokaat Oliver Nääs.

Savisaar ja Kofkin vaidlustasid prokuratuuri määruse õigusabipalve kohta, taotlesid Šveitsi esitatud palve tagasivõtmist, selle alusel saadud teabe kasutamise keelamist ning õigusabipalves esitatud ebaõigete faktiväidete ümberlükkamist.

Mis täpselt on Savisaare-Kofkini taotluse detailid, ei avalda prokuratuur, kohus ega ka kaebajate esindajad. «Käesoleval hetkel ei saa me jõustumata kohtulahendeid rohkem kommenteerida,» ütles Nääs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles