Ministeeriumid: ühishoone parandaks koostööd

Heidi Ojamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ministeeriumide uus kahe torniga maja Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2. 
•Sinna kolides jääb nelja ministeeriumi kasutusse 45 protsenti vähem pinda, kui neil praegu kokku käes on.
Ministeeriumide uus kahe torniga maja Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2. •Sinna kolides jääb nelja ministeeriumi kasutusse 45 protsenti vähem pinda, kui neil praegu kokku käes on. Foto: SCANPIX

Nii sotsiaalministeeriumi kui ka justiitsministeeriumi esindajad leiavad, et ühishoonesse kolimine parandaks ministeeriumite vahelist koostööd ning paraneksid ka töötingimused.

Justiitsministeeriumi pressiesindaja Maria-Elisa Tuulik ütles Postimehele, et teiste ministeeriumidega ruumiliselt koos töötamine avab koostööle uusi võimalusi.

«Uues hoones on küll väiksem üüripind, kuid seda ruumide efektiivsema kasutuse tõttu. Lisaks on tegemist kaasaegsema ja parema töökeskkonnaga, säästame ka energiakuludelt,» lisas ta.

Kui varasemalt asus ministeerium erinevate pindade peal, siis on edaspidi kõik ühes majas, väljaarvatud vanglate osakond, mis jääb Jõhvi.

Sotsiaalministeeriumi kantsler Marelle Erlenheim märkis, et ministeeriumi praegune hoone Gonsiori 29 vajaks põhjalikke investeeringuid, et töötingimused oleksid kaasaegsed.

«Kui jääda edasi praegustesse ruumidesse, tuleks lähiajal vahetada välja kütte- ja ventilatsioonisüsteem, aknad ning parandada valgustust. See kõik oleks aga väga kulukas ning vaja läheks ligi 1,8 miljonit eurot, millele lisanduks käibemaks.»  

Erlenheim leidis samuti, et töötingimused uues hoones kindlasti paranevad. Lisaks otsesele töökohale on töötajate käsutuses ka mitmed koosolekuruumid.

«Üks oluline positiivne aspekt on kindlasti veel ka see, et nelja ministeeriumi ühes hoones asumisega tiheneb kontakt kolleegidega teistest ministeeriumitest, mis kindlasti kiirendab mitmeid tööprotsesse - nõupidamine ja konsultatsioon muutub vahetumaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles