IT kolledž ei tuvastanud Lorentsi käitumises vigu

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Lorents
Peeter Lorents Foto: Küllike Rooväli

IT Kolledži juhtkonna sõnul ei leidnud kinnitust tudengite süüdistused, nagu oleks Peeter Lorents 135 tudengi läbikukutamisel käitunud ebaprofessionaalselt ja vastutustundetult, küll aga lubab kool tudengitele tasuta korduseksamit.

Kolledž teatas, et hindab Lorentsi aines kasutatavaid õpetamis- ja hindamismeetodeid asjakohasteks ning aines sätestatud tingimused olidki sellised, et lävendikriteeriumist madalam tulemus soorituseks ei kvalifitseeru, vahendas ERR-i uudisteportaal.

Kooli hinnangul ei ole põhjendatud tudengite väide, nagu poleks aines piisavalt õppematerjali, samuti pole alust kaotada ega ümber vaadata õppeaine eksami ja kontrolltööde lävendit.

Peeter Lorentsiga jätkatakse lepingulist koostööd ka edaspidi, kuid eksamil läbi kukutatud üliõpilastele antakse võimalus teha korduseksam või aine teist korda läbida 2013/14 õppeaastal.

Küll aga leppisid kolledž ja õppejõud Peeter Lorents auditooriumis kasutatava suhtlemisstiili osas kokku, et järgitakse akadeemilises keskkonnas kehtivaid põhimõtteid, suhtutakse osapooltesse vastastikuse austuse ja lugupidamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles