Rõivas: pooltes streigieelnõu punktides jõuti täna kokkuleppele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalminister Taavi Rõivas
Sotsiaalminister Taavi Rõivas Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Reedel peetud läbirääkimistel jõudsid sotsiaalministeerium, ametiühingud ja tööandjad kokkuleppeni umbes pooltes uue kollektiivlepinguid ja streike reguleeriva seaduse eelnõu juures teemaks tõusnud punktides, sealhulgas jõudsid pooled konsensuseni ka sektori kollektiivlepingute laiendamise osas.

«Olid konstruktiivsed läbirääkimised ja me jõudsime kokkuleppeni umbes pooltes punktides,» ütles sotsiaalminister Taavi Rõivas BNSile.

«Üks peamisi teemasid, milles samuti konsensuseni jõuti, oli see, et sektori kollektiivsete töölepingute laiendamiseks peab olema selge poolte esinduslikkus. Selleks peaks siis olema kokkulepe kas vähemalt poolt sektorit esindavate osapoolte vahel või vastavalt ametiühingute ja tööandjate keskliitude vahel,» rääkis minister.

Kolm teemat olid ka sellised, kus lepiti kokku, et läbirääkimistel osalenud üritavad paari lähema nädala jooksul jõuda mingite kompromissideni, märkis Rõivas, kelle sõnul oleks naiivne loota, et kõigis punktides oleks kohe jõutud täieliku konsensuseni.

Sotsiaalministeerium, ametiühingud ja tööandjad pidasid täna läbirääkimisi planeeritava kollektiivlepingu seaduse eelnõu osas. Arutlusel olid eelnõu läbirääkimisi ja kollektiivse töötüli lahendamist puudutavad punktid.

Ametiühingud soovisid uude kollektiivlepinguid ja streike reguleerivasse seadusse tuua kollektiivläbirääkimistel osalemise kohustuse, täpsustada sektorilepingute laiendamise tingimusi ning luua otsustusorgani, mis streigikeelu või olulise piirangu tingimustes tagaks töötüli kiire lepitamise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles