Mehhiko rongiõnnetuse põhjuseks oli rööpmevargus

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rööbastelt välja sõitnud kaubarongil sõitnud immigrantide sugulased vaatavad Hondurase välisministeeriumis ellujäänute fotosid.
Rööbastelt välja sõitnud kaubarongil sõitnud immigrantide sugulased vaatavad Hondurase välisministeeriumis ellujäänute fotosid. Foto: JORGE CABRERA/REUTERS

Mehhiko lõunaosas 11 immigranid elu nõudnud kaubarongiõnnetuse põhjustas võimude sõnul raudteerööpmete vargus.


Transpordiministeerimi avalduse kohaselt põhjustas õnnetuse raudtee katkendlikkus. Algselt pidasid võimud õnnetuse põhjuseks liigset kiirust ja vihmast ilma. Ühtlasi täpsustati hukkunute arvu - varem väideti, et nende lõplik hulk on üheksa, edastas uudisteagentuur AFP.

Kõik hukkunud pärinesid Hondurasest. Haiglaravi vajanute seas oli ka üks Guatemala kodanik.

Kaubarong, millel migrandid jänestena reisisid, sõitis eelmisel pühapäeval Tabasco osariigi soises ja kõrvalises piirkonnas rööbastelt maha. Rongil võis õnnetushetkel olla kuni 250 immigranti.

Rongiliinil sõidavad sageli Kesk-Ameerikast pärit immigrandid, kes tasuvad selle võimaluse eest smugeldajatele kohalike mõistes kopsakaid summasid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles