Keskkonnaktivistid protestivad Jaapani delfiinipüügi vastu

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaapani keskkonnaktivistid protestivad Tokyos iga-aastase delfiinipüügi vastu.
Jaapani keskkonnaktivistid protestivad Tokyos iga-aastase delfiinipüügi vastu. Foto: SCANPIX

Keskkonnaktivistid korraldasid täna Tokyos meeleavalduse, et protestida Jaapani iga-aastase delfiinipüügihooaja alguse vastu, natsionalistid aga süüdistavad neid traditsioonide lõhkumises.

Aktsiooni korraldav mereimetajate kaitsega tegelev organisatsioon kinnitas, et tegu on vaid ühega mitmetest sel nädalal aset leidvatest meeleavaldustest Taiji külas algava delfiinipüügi vastu, edastas uudisteagentuur AFP.

Ligi 50 aktivisti kogunesid Tokyo kesklinna loosungitega «Lõpetage veresaun.» «Jaapani elanikud on vastutavad meie riigi barbaarse delfiinijahi lõpetamise eest,» sõnas grupi liider Toshiaki Morioka, kes lisas, et mõned nende rühmituse liikmed kavatsevad hiljem ka Taijisse kohale sõita.

Keskkonnakaitsjate kõrval marssisid ka mõnikümmend Jaapani natsionalisti, kes edastati valjuhääldite abil sõnumit «Välja Jaapanist! Silmakirjatsejad!» Rahvuslased süüdistasid keskkonnakaitsjaid Jaapani kultuuri ja traditsioonide õõnestamises ning nimetasid neid keskkonnaterroristideks. Mõned rahvuslased püüdsid ka delfiinikaitsjate marssi peatada, ent politsei eraldas nad kähmluste ennetamiseks rongkäigust.

Jaapani natsionalistlikud aktivistid näitavad viimasel ajal oma kohalolu järjest enam ning lisavad pingeid territoriaalvaidlustesse Hiina ja Lõuna-Koreaga.

Jaapani delfiinipüük kogus kurikuulsust 2010. aastal Oscari võitnud dokumentaalfilm «Abajas – mere verine saladus»

Delfiinipüük näeb välja nii, et kalurid ajavad loomad eraldatud lahte, valivad neist mõned välja akvaariumitele müümiseks ning tapavad ülejäänud liha saamiseks. Delfiinijaht kestab mitu kuud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles