Ruussaar: kas teras, betoon ja klaas tekitavad sünergiat?

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nelja ministeeriumi ühishoone kavand
Nelja ministeeriumi ühishoone kavand Foto: RKAS

Ajakirjanik Ainar Ruussaar kahtleb seoses ideega ministeeriumide uuest ühishoonest, kas teras, betoon ja klaas ikka tekitavad soovitud sünergiat.

«Kas ehitus, kas teras, betoon ja klaas suudavad tekitada eri organisatsioonide vahel sünergiat, suuremat efektiivsust ja koostööd?» küsis Ruussaar Kuku raadio saates «Keskpäevatund».

«Ma ei kujuta hästi ette, kuidas need neli ministeeriumit suudavad teha koostööd korruste-üleselt?» arutles ta.

«Tegu on ikka väga vana plaani realiseerimisega, üle kümne aasta on see mõte ringelnud ja kindlasti on see põhjalikult läbi mõeldud,» väljendas Euroopa Kontrollikoja liige Kersti Kaljulaid veendumust.

«Praegused ministeeriumihooned on ikka väga ilusad hooned väga heas asukohas,» lausus Ruussaar.

«Hoonete müük toob ühekordset tulu, mis on tervitatav,» sõnas ajakirjanik Priit Hõbemägi.

Rahandusministeeriumi, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi, sotsiaalministeeriumi ning justiitsministeeriumi ühine hoonekompleks koos kahe maa-aluse parkimiskorrusega on kavas ehitada Tallinnasse Suur-Ameerika 1 ja Väike-Ameerika 2 kinnistule ehk rahandusministeeriumi praeguse hoone asemele ja selle taga oleva staadioni vahele. Ühine hoonekompleks peaks valmima 2016. aastal ning võimaldama kümne aasta jooksul kokku hoida ligi 8 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles