Keskerakond troonib parteide menutabeli tipus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna valimisplakat
Keskerakonna valimisplakat Foto: Peeter Langovits / Postimees

Keskerakond kogus juunis maiga võrreldes populaarsust - nüüd toetab seda koguni kolmandik valijatest, selgub rahvusringhäälingu tellitud Emori uuringust.


Euroopa Parlamendi valimiste tulemused erakondade toetusi eriti ei muutnud - kui homme valitaks riigikogu, hääletaks Keskerakonna poolt 33 protsenti, mis on kolm protsendipunkti enam kui mais, kirjutab ERR Uudised.

Aprillis Keskerakonnale populaarseima partei koha loovutanud Reformierakonda toetas juunis nagu maikuus veerand (25 protsenti) valijatest, IRLi ja sotse võrdselt 14 protsenti, Roheliste toetus oli juunis 8 protsenti ja Rahvaliidul 2 protsenti.

Emori analüütiku Aivar Voogi sõnul on valimiste järgsel kuul valimised võitnud erakonna toetus varasematel kordadel märksa rohkem tõusnud, mis viitab sellele, et seekord nägid nii inimesed kui ka meedia valimiste võitjana hoopis erakondadele vastandunud Indrek Tarandit.

Kui tööpuudus suvekuudel oluliselt ei tõuse ja valitsusliit püsib, ei muutu Voogi hinnangul erakondade toetusreitingud oluliselt kogu suve jooksul.

Emori küsitletud 800 valimisealisest kodanikus ei osanud oma poliitilist eelistust välja tuua 33 protsenti vastanutest.

Emor esitab andmed vaid neist vastajatest, kel on olemas selge erakondlik eelistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles