Kerry: Damaskuse rünnakus kasutati sariini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister John Kerry ei kahtle, et Bashar al-Assadi režiim on opositsiooni vastu kasutanud keemiarelva.
USA välisminister John Kerry ei kahtle, et Bashar al-Assadi režiim on opositsiooni vastu kasutanud keemiarelva. Foto: Reuters

USA-l on tõendeid sariini kasutamisest 21. augustil Damaskuse eeslinnas aset leidnud rünnakus, teatas täna välisminister John Kerry, kutsudes kongressi üles kiitma heaks sõjategevust Süüria režiimi vastu.
 

Sariini kasutamisest annavad tunnistust sündmuskohal viibinutelt võetud vere- ja juusteproovid, ütles Kerry telekanalitele CNN ja NBC.

«Me teame, et režiim andis korralduse selleks rünnakuks. Me teame, et nad valmistusid selleks. Me teame, kust raketid tulid. Me teame, kus need maandusid,» ütles ta, lisades, et USA on teadlik Süüria valitsuse katsetest hiljem jälgi segada.

Kerry kutsus oma endisi kolleege kongressist näitama president Barack Obamale rohelist tuld sõjaliseks löögiks Süüriale.

Obama võib olla suhteliselt kindel võidus demokraatide kontrollitud senatis, kus ka mitmed vabariiklased nagu John McCain on avaldanud Süüria ründamisele toetust.

Kuid palju raskem on prognoosida hääletustulemust vabariiklaste enamusega esindajatekojas, mis koguneb istungile 9. septembril.

Kerry hinnangul seadusandjad siiski toetavad sõjalist sekkumist.

«Ma ei usu, et Ühendriikide kongress praegu selja pöörab .... ma usun, et kongress kiidab selle heaks,» ütles ta NBC-le.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles