Näitleja Jan Uuspõllu tapmissüüga vend pääseb ennetähtaegselt vanglast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Näitleja Jan Uuspõllu tapmissüüga vend Jaanus Uuspõld pääseb Harju maakohtu reedesel otsusel ennetähtaegselt vanglast.

Põhja rinkonnaprokuratuuri prokuröri abi Kristina Kivi edastas eelnevalt kohtule kirjaliku arvamuse, milles toetas Uuspõllu ennetähtaegset vabastamist. «Uuspõllul on vabanemisel elukoht ja toetav sotsiaalvõrgustik, samuti kindel töökoht. Vangistuse jooksul on ta osalenud erinevates sotsiaalprogrammides ja kehtivad distsiplinaarkaristused mehel puuduvad. Uuspõld on vanglas viibinud juba üle seitsme aasta ning tal on olnud aega teha toimepandust omad järeldused,» märkis prokurör.

Kohus otsustas prokuröriga nõustuda ning vabastas Uuspõllu ligi poolteist aastat enne vangistusaja lõppu ennetähtaegselt vanglast. Küll aga määras kohus Uuspõllu kriminaalhooldaja järelevalve alla ning seda kuni 2015. aasta märtsini

Viimati arutas kohus Uuspõllu vabastamist mullu aprillis, kui leidis, et raske kuriteo sooritanud mees peab karistust vanglas edasi kandma. Samale seisukohale jõudis kohus ka 2010. aasta oktoobris.

Harju maakohus karistas Jaanus Uuspõldu 2007. aasta oktoobris üheksa-aastase vangistusega, temaga koos kohtu all olnud Janno Mägit (37) kolme aasta ja kolme kuu pikkuse, Martin Meigast (28) nelja-aastase ning Guido Kõrvest (41) ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistusega.

Süüdistuse järgi peksid purjus Mägi ja Meigas 2005. aasta 5. detsembri õhtul Keilas Tuula teel asuva Õlletoa juures Marti ja Marekit ning viisid nad seejärel oma autoga Keila jõe äärde, kus jätkasid nende peksmist. Kannatanu Marek suri saadud vigastustesse.

Süüdistuse järgi peksid Uuspõld, Meigas ja Kõrvene 2006. aasta märtsis Tallinnas ühes Sõbra tänava majas Gerti (30). Seejärel lõi Uuspõld kannatanut mitu korda noaga, mistõttu too suri. Meigas, Kõrvene ja Uuspõld matsid tapetu maja keldrisse.

2006. aasta 27. märtsil alanud uurimine viis politseinikud ka Keilas toime pandud tapmise avastamiseni ning arvatavad kurjategijad võeti vahi alla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles